Sunday, October 13, 2013

owl gegirl

owl gegirl ni adalah thema of diaper stacker yg diorder oleh customer dr kelantan..sy guna flannel fabric..


keistimewaan Diapers Stacker (BERZIP) -
>> Tempat menyimpan pampers baby/budak
>> Boleh dijadikan HADIAH kepada yang ade Baby
>> Tempat pelbagai barang-barang lain(stocking/pakaian dalam/tuala dll)
>> Menjimatkan ruang & kemas
>> Boleh digantung dimana2
>> Boleh dibasuh
>> Menjadikan rumah/bilik anda lebih cantik & ceria
>> Mengelakkan pampers dimain/disepahkan oleh baby/anda anda

diaper stracker humairah

akhirnye jumpe jgk fabric yg sweet 4 diaper stracker humairah...papa humairah order yang muat semua pampers..so sy wat pajang cikit...



keistimewaan Diapers Stacker (BERZIP) -
>> Tempat menyimpan pampers baby/budak
>> Boleh dijadikan HADIAH kepada yang ade Baby
>> Tempat pelbagai barang-barang lain(stocking/pakaian dalam/tuala dll)
>> Menjimatkan ruang & kemas
>> Boleh digantung dimana2
>> Boleh dibasuh
>> Menjadikan rumah/bilik anda lebih cantik & ceria
>> Mengelakkan pampers dimain/disepahkan oleh baby/anda anda


tq humairah

jika berminat..korang pun boleh order
 

hello kitty in the car

set pillow bertemakan hello kitty udah pun siap..balik ngajo terus buat berpart2..hujung minggu baru complete..maafla lambat coz sy mengajo dr pagi ke petang demi mendidik junior2 caliph di  islamic kindergarten

sy ambik masa 2 week tuk ciapkan set pillow ni..Alhamdulillah..jom tgk hasilnyer...
ukuran pillow
15 inchi x 15 inchi
price rm60


TIPS PENJAGAAN BANTAL KEKABU

Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas.


Boleh di aplikasi kepada Tilam Kekabu, Tilam Bayi kekabu, Bantal Kekabu, Bantal Peluk kekabu, Bantal Bayi Baring dan Peluk Kekabu. Senang Cerita Semua yang ada kekabu laa yea...

Antara Tips - tips ini adalah daripada pengalaman penguna Tilam dan bantal kekabu sebelum ini. TQ

set bantal & tilam new nephew hana

Kekabu asli telah digunakan di zaman nenek moyang kita sebagai bahan untuk membuat bantal & tilam. Kini, ia semakin dilupakan dengan adanya bantal berteknologi moden. Namun, masih ramai yang tercari-cari bantal & tilam kekabu asli kerana keselesaan & kegebuannya yang tiada tandingan
 
 
 
KEISTIMEWAAN SET BANTAL & TILAM BAYI KEKABU ASLI KAMI :
  • Bantal & tilam diisi dengan menggunakan kekabu asli original (Gred A) / Diisi dengan padat tanpa ruang kosong / Tilam empuk beserta bantal yang gebu (soft & comfort) / Tilam & bantal tidak mudah leper & akan kembali ke bentuk asal walaupun digunakan berulang kali
  • Menggunakan fabrik yang bermutu tinggi (tebal & tidak mudah koyak serta tidak turun warna) NON-BLEEDING / selamat untuk bayi / kain tidak berbulu walaupun dibasuh berulang kali
  • Jahitan yang kemas & kuat serta tidak mudah tetas atau koyak / Tahan lebih lama boleh digunakan sehingga beberapa generasi 
  • Sarung tilam & bantal berzip mudah untuk ditanggalkan & dibasuh
  • Boleh diletakkan di dalam 'Baby Court' sebagai tilam bayi
  • Boleh digunakan sehingga bayi berusia 1-2 tahun
ukuran 
tilam 27inchi x 40inchi
pillow 13inchi x 9 inchi
bolster 16inchi x 7inchi

TIPS PENJAGAAN TILAM KEKABU

Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas.


Boleh di aplikasi kepada Tilam Kekabu, Tilam Bayi kekabu, Bantal Kekabu, Bantal Peluk kekabu, Bantal Bayi Baring dan Peluk Kekabu. Senang Cerita Semua yang ada kekabu laa yea...

Antara Tips - tips ini adalah daripada pengalaman penguna Tilam dan bantal kekabu sebelum ini. TQ

set bantal & tilam kekabu for new baby on october

Kekabu asli telah digunakan di zaman nenek moyang kita sebagai bahan untuk membuat bantal & tilam. Kini, ia semakin dilupakan dengan adanya bantal berteknologi moden. Namun, masih ramai yang tercari-cari bantal & tilam kekabu asli kerana keselesaan & kegebuannya yang tiada tandingan

KEISTIMEWAAN SET BANTAL & TILAM BAYI KEKABU ASLI KAMI :
  • Bantal & tilam diisi dengan menggunakan kekabu asli original (Gred A) / Diisi dengan padat tanpa ruang kosong / Tilam empuk beserta bantal yang gebu (soft & comfort) / Tilam & bantal tidak mudah leper & akan kembali ke bentuk asal walaupun digunakan berulang kali
  • Menggunakan fabrik yang bermutu tinggi (tebal & tidak mudah koyak serta tidak turun warna) NON-BLEEDING / selamat untuk bayi / kain tidak berbulu walaupun dibasuh berulang kali
  • Jahitan yang kemas & kuat serta tidak mudah tetas atau koyak / Tahan lebih lama boleh digunakan sehingga beberapa generasi 
  • Sarung tilam & bantal berzip mudah untuk ditanggalkan & dibasuh
  • Boleh diletakkan di dalam 'Baby Court' sebagai tilam bayi
  • Boleh digunakan sehingga bayi berusia 1-2 tahun
ukuran 
tilam 27inchi x 40inchi
pillow 13inchi x 9 inchi
bolster 16inchi x 7inchi

TIPS PENJAGAAN TILAM KEKABU

Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas.


Boleh di aplikasi kepada Tilam Kekabu, Tilam Bayi kekabu, Bantal Kekabu, Bantal Peluk kekabu, Bantal Bayi Baring dan Peluk Kekabu. Senang Cerita Semua yang ada kekabu laa yea...

Antara Tips - tips ini adalah daripada pengalaman penguna Tilam dan bantal kekabu sebelum ini. TQ

Saturday, September 14, 2013

sarung botol air

sarung ni ditempah khas dr my cuison siti nadhirah..sy wat bekas ni yg boleh adjust talinye..so senang lah my cuison bwk ke ladang utk menjalani praktikal pd thn ni...


bolster2 nephew's leha

bolster2 ni order dari kwn sy,leha utk anak2 buahnye...








TIPS PENJAGAAN BANTAL KEKABU
Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas

pocoyo iklil

ayah iklil cari merata2 patung @ bantal pocoyo..tp x jumpe..so ayh iklil pun order bantal yg ada applique pocoyo..akhirnya siap jgk walaupun ambil masa 2 week..


TIPS PENJAGAAN BANTAL KEKABU
Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas

set kereta baru

kereta baru..mau bantal bary jgk...ayu order bantal hiasan belakang kereta & kuisyen kereta..semuanye dr kekabu...


bantal hiasan belakang kereta

kuisyen kereta bahagian depan

TIPS PENJAGAAN BANTAL KEKABU
Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas

pillow pillow ayang

salam...lama sy x update blog jambu..pagi ni sy akan share beberape order yg sempat buat slps hari raya sehinggalah bekerja semula...

jom lihat gambo..




bantal2 ni dr kekabu ye kawan2...so kita boleh basuh kekabunye then jemur ditmpt yg panas..


TIPS PENJAGAAN BANTAL KEKABU
Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas

Monday, July 22, 2013

bantal hadif's sibling

salam 13 ramadhan semua...sblm menyiapkan juadah berbuka puasa,sy nk share bantal peluk anak2 cikgu hasliza..


pillow ni 100% kekabu asli tau...kat bwh nnt sy akn sertakan tips penjagaan kekabu..bantal dgn sarungnye sekali..so senanglah nk basuh..better basuh ngn tangan..bg mengelakkan keadaan kain felt..klu ada berbulu,,korang boleh trim guna gunting ye...

jika bermina boleh la PM@sms@whatsaap@wechat@line 0132750147..

korang boleh design sendiri & boleh pilih warna kain...

TIPS PENJAGAAN BANTAL KEKABU
Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas

Friday, July 19, 2013

karipap takkan habis :-)

karipap...karipap...karipap kentang ada, karipap ayam ada, karipap daging ada, karipap sardin ada, KARIPAP KEKABU pun ada...hehehehe....

alhamdulillah..1st time wat bantal karipap...terus jadi...


TIPS PENJAGAAN BANTAL KEKABU
Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas






new diaper stracker

salam ramadhan semua...emm...masa utk update blog stlh myiapkan juadah berbuka...petang ni nk share order dr sis norhayati sulaiman...yati order tempat simpan pampers...
yati nk memanjang..so.. sy buat la ukuran 26 inchi x 11 inchi...berzip tau...

jom intai





Saturday, July 13, 2013

jubah@dress umbrella cut for your kids

ingin melihat si cilik anda tampil bergaya dgn jubah@dress umbrella cut..bermaterialkan lycra..
buat masa ni sy pamerkan jubah yg dh siap dulu
jika stok ada yg dh siap sy akn update


size 1: bahu-9' tangan-10' labuh 25'
size 2: bahu 9.5' tangan 12' labuh 27'
size 3: bahu 10' tangan 13' labuh 30'

price 
size 1-2 : RM35
size 3-4 : RM40
size 5-6 : RM45
prince exclude postage
















sebarang pertanyaan..boleh sms @ whatsaap @ wechat sy 0132750147

bantal peluk mia sefamily

assalam...
salam ramadhan semua...lama dah x mencoret kat blog ni..cibuk menggunting jubah@dress umbrella cut dan perplum budak...

sambil menggunting...ciapkan gak r order my friends sefamily



bantal sekali dgn sarungnye..100% kekabu

18inchi x 9inchi




jika berminat boleh pm sy laju2 @ whatsapp@wechat 0132750147


TIPS PENJAGAAN BANTAL KEKABU
Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas

Saturday, June 29, 2013

sweet dream baby insyirah

slmt petang semua...petang ni nak share satu lagi set tilam kekabu...kekabu asli tau...ni tempah khas dr cikgu norhana utk ank ke4 beliau...set tilam ni sy bg free gift bantal busyuk...

jom nengok gambo ^.^







 kat bawah ni..sy sertakan tips penjagaan...

TIPS PENJAGAAN BANTAL KEKABU
Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas


jika berminat whatsapp@wechat@line 0132750147..
tq coz reading..

Tuesday, June 18, 2013

angry bird the gangs

pillow ni tempah khas sempena ulang tahun perkahwinan customer kpd anak2 beliau..pillow ni with sarungnye...


18inchi x 9inchi
kekabu asli..


TIPS PENJAGAAN BANTAL KEKABU
Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas.

owlie family

assalam...selamat pagi semua.agak lama sy tak berblogger..cbuk menyiapkan jubah peplum dan fishtail peplum ci kenet..

pagi ni saya nk share order costumer sefamily...owlie kecik,abah owlie,mama owlie,nenek owlie dan atok owlie..





TIPS PENJAGAAN BANTAL KEKABU
Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas.



berminat...whatsapp,line, wechat 0132750146

set tilam baby pn.hana





TIPS PENJAGAAN BANTAL KEKABU
Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas.

Sunday, May 12, 2013

sweet dream new baby k.lya

assalam..selamat berhujung minggu...emm..lama sy x mencoret ini blog..Alhamdulillah pagi ni masih bernyawa utk share order dgn korang semua

pagi ni sy nak post pasal set tilam baby lain dr yg sebelumnye..kali ni k.lya minta deco set tilam babynye..so sy guna kain cotton & felt utk merialisasikan kehendak k.lya...

sy guna kekabu 100%





free gift diaper stacker

 tq k.lya..semoga dipermudahkan semasa proses bersalin



TIPS PENJAGAAN TILAM & BANTAL KEKABU

Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas.

Wednesday, April 24, 2013

botol susu nazhan

assalam..slmt petang...hari ni sy nk share ttg bantal botol susu yg diorder oleh Kitz Nazyin..bantal ni akn digunakan di majlis kesyukuran nazhan khamis ni..

saya buat by set..pillow + pillow case...pillow dalam tu sy isi ngan kekabu asli...luar plk..kain cotton & felt sbg decorative material...

jom tgk gambar jap..








Sunday, April 21, 2013

matrik card holder





kali ni saya wat id card holder ni menggunakan felt..ikut kehendak adik2 kolej matrikulasi N9..simple decorative..ceria..he3x..thanks ye adik2 yg sudi menempah..ok kpd yg nk order..pm saya yek

keychain2 comey student matrik N9

assalam..salam sejahtera..agak lama sy menjenguk blog ni..so...pagi ni sy nk share order dr adik2 kolej matrikulasi negeri sembilan..

KeYcHaiN LoVe
decorative terbaru dr sy...he3x

nAmE tAg KeYcHaiN
BuTtErFLy KeYcHaiN

PooH kEyChAiN

ALpHaBeT kEyChAiN

tips penjagaan:-

1. Kain Flanel atau Felt merupakan fabric yang diperbuat daripada wool. Jadi untuk menjaga kualiti felt yang anda simpan, rendamkan kain felt tersebut di dalam air suam lebih kurang dalam 10 -15 minit utk membunuh bendasing pada felt itu. Senangkan?..-mesti ada yang Tanya (kalau felt tu tgh basah nak buat macam mana?) ini jawapannyee…
2. setelah direndam, perah felt anda tu dengan lembut penuh kasih sayang untuk mengelakkan nya dari mengalami regangan yang seterusnya boleh mengakibatkan kualiti dan rupabentuk felt tu berubah. Jadi, tips utk memerahnya adalah dengan memekap kain felt itu dengan tuala dibahagian atas felt dan juga bawah felt dan kemudian menggulungkannya perlahan-lahan untuk make sure dia boleh serap air felt tu hingga kering… pun senangkan?.. hehehe
3.Felt dikendalikan dengan teliti kerana fabriknya mudah berbulu dan regang. So, kalau nak guna utk aktiviti lasak , gunakan felt yg kualitinya lebih tebal sebab felt yang dah teregang tu susah untuk pulih kembali. Tapi senang je, kalau felt yang ada tu dah berbulu sedikit, rapikan saje mnggunakan gunting. InsyaAllah cantik kembali.
4. if terkena kotoran, basuh dengan air suam dan gunakan sabun seminima mungkin ye. Don’t ever use hot water sebab nanti kain felt anda akan mengecut. Jangan juga kenakan haba yang tinggi kerana felt akan cair dan merosakkan bentuknya




jika berminat boleh la pm saya

Wednesday, April 10, 2013

set tilam kekabu asli baby zura

saya guna kekabu asli dari kampung ye..kain flanel..depant kpd costumer..

 tilam 40' x 30'

 2 pillow 13' x 9'
 2 bolster 16 x 7

yg ni free gift
diaper stacker



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...