Sunday, May 12, 2013

sweet dream new baby k.lya

assalam..selamat berhujung minggu...emm..lama sy x mencoret ini blog..Alhamdulillah pagi ni masih bernyawa utk share order dgn korang semua

pagi ni sy nak post pasal set tilam baby lain dr yg sebelumnye..kali ni k.lya minta deco set tilam babynye..so sy guna kain cotton & felt utk merialisasikan kehendak k.lya...

sy guna kekabu 100%





free gift diaper stacker

 tq k.lya..semoga dipermudahkan semasa proses bersalin



TIPS PENJAGAAN TILAM & BANTAL KEKABU

Tips di bawah antara cara - cara nak menjaga tilam atau bantal kekabu supaya lebih tahan lama. antara tips - tips nya:-

I. Kalau Tilam atau bantal kekabu tu dah makin lembik atau nampak macam kurang je, jemur ketika matahari naik. Kekabu akan mengembang sedikit demi sedikit semula.

II. Tilam atau bantal kekabu yang dah kotor hendaklah di basuh. Selepas dibasuh kekabu akan kecut dan melekat di dalam bantal. jadi buat seperti cara di atas cuma jemur sehingga betul - betul kering. Barulah Kekabu akan jadi Gebu semula. Perhatian jangan guna kekabu sehingga betul - betul kering.

III. Tilam dan bantal yang lama mungkin akan berhabuk atau berdebu, dengan cara lain untuk buang debu dengan cara jemur ketika matahari naik dan tepuk atau ketuk tilam kekabu dengan objek keras seperti kayu atau penyangkut baju bagi membuang habuk dan debu.

IV. Bagi memastikan Tilam atau bantal kekabu sentiasa Gebu.. Rajin - rajin laa jemur di luar rumah ketika matahari naik atau ketika panas.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...